Online Bálint csoport HAPT tagoknak

11 Oct

Kedves HAPT Tagok! Kedves Érdeklődők!

Havonta egy alkalommal online formában Bálint csoportot tervezünk indítani, Bene Ágnes, Farkas Kinga és Jeges Balázs vezetésével. Tervezetten havonta 1 alkalom lenne, valamelyik hétköznap este. A csoportok 19:00-tól 20:30 -ig tartanának, nagy valószínűség szerint Zoom platformon.

Az első csoportra október 27-én várjuk az érdeklődőket. A részvétel HAPT tagsághoz kötött.

Amennyiben már tag vagy, a részvételhez szükséges Zoom linket legkésőbb az előadás napján a Facebook csoportban, illetve e-mailben fogjuk megosztani. 

Amennyiben még nem vagy tag, azonban szeretnél részt venni, a jelentkezés menetéről itt tájékozódhatsz: http://hapt.hu/index.php/elerhetoseg/

A Bálint csoport

Szükség van egy olyan térre, ahol segítő foglalkozásúak felhozhatják, megbeszélésre bocsáthatják dilemmáikat.  A pszichiáter és gyermekpszichiáter rezidensek, szakorvosjelöltek és szakorvosok számára is fontos ezen tér lehetősége. A Bálint-csoport egy világszerte elterjedt módszer, mely az érzelmileg megterhelő esetek megbeszélésére, jobb kezelésére szolgál.  A csoporton résztvevők egyenrangú helyzetben vannak, a csoportvezetők sincsenek szupervizori pozícióban. A félig strukturáltan, félig szabad asszociációs munkamódban zajló csoportfolyamat színes anyagot szolgáltat ahhoz, hogy a csoport jobban rálásson az esetben rejlő orvos-beteg kapcsolat viszonyrendszerére. A Bálint-csoport nem ígéri konkrét helyzetek megoldását, de rávilágíthat valós nehézségeinkre, segíthet abban, hogy legközelebb hogyan kezeljük sikeresen a hasonló helyzeteket. Hosszabb távon a Bálint csoport segíthet a kiégésmegelőzésben, fejlesztheti szakmai önismeretünket.