Fiatal Pszichiáterek Hétvégéje – 2020

Jelentkezés: https://forms.gle/qQ4iPeuaNCmVVX779

Kedves rezidensek és friss szakorvosok!

Ha szeretnétek kiszakadni az időnként megterhelő mindennapokból és a pszichiátriát egy kicsit más szemszögből is megélni, ajánljuk nektek ezt a néhány napot. Kiváló előadóink segítségével változatos témákban mélyíthetitek el tudásotokat, ami a mindennapi munkába beépítve hozzájárul szakmai fejlődésetekhez, miközben lehetőség nyílik az ország különböző pontjain dolgozó kollégáinkkal megismerkedni.   

A járványhelyzetre tekintettel kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a rendezvény minden szempontból megfeleljen az aktuálisan érvényes, rendezvényekre vonatkozó járványügyi követelményeknek.

Időpont:

2020. szeptember 4-6.

Helyszín:

Göd, Duna-part nyaralóházak

Program:

  • Előadások: 

    • Prof. Dr. Tényi Tamás: Ritka pszichiátriai kórképek
      Az előadás során betekintést nyerhetünk különböző ritka pszichiátriai tünetek és szindrómák mögé. A ritka jelenségek tanulmányozása bővítheti tudásunkat a pszichopatológiáról, segít a különböző etiológiai tényezők helyes súlyozásának készségszintű elsajátításában, miközben ismeretük alapvetően hozzátartozik a pszichiátriai általános műveltséghez
    • Dr. Moretti Magdolna: “ Emlékek tárnamélye”
      EMDR terápia alkalmazása a klinikai gyakorlatban – esetismertetések tükrében
    • Dr. Farkas Kinga: Az idegtudomány és a pszichiátria viszonya (Focus on the bridge not the gap)
      A központi idegrendszer és az elmeműködés vizsgálata rendkívül izgalmas terület. Számtalan kutató osztozik ebben a lelkesedésben, és ontja magából az újabbnál újabb tudományos eredményeket, magyarázó elméleteket. De hogyan tarthat lépést ezzel egy földi halandó? Mivel is foglalkozik az idegtudomány? Van-e jelentősége egyáltalán mindennek a  mindennapi pszichiátriai vagy pszichoterápiás gyakorlatban? Mit tudnak mondani (és mit nem) az elmeműködésről az egyes vizsgálómódszerek? Mit tehet hozzá a klinikus a teoretikusok munkájához? Ebben a szubjektív előadásban többek között a fenti kérdéseket szeretném érinteni, néhány kurrens, szemléletformáló kutatási eredmény bemutatásán keresztül, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy további kérdések merüljenek fel közben. 
  • Workshopok:
    • Dr. Szilágyi Simon és Hajduska-Dér Noémi: Krízisintervenciós workshop
      A krízisintervenciós workshop során a résztvevők betekintést nyerhetnek a különféle krízisállapotok, illetve az öngyilkossági krízis felmérésének és kezelésének elméleti és gyakorlati technikáiba. Az interaktív workshopon kis csoportokban, majd közösen is megvizsgálunk egy búcsúlevelet, különös tekintettel az öngyilkosságot megelőző lelkiállapot sajátosságaira, illetve a figyelmeztető jelek meglétére. Végig vesszük a krízisintervenciós terápia alapelveit és technikáit is amelyek a mindennapi akut pszichiátriai osztályos, és ambuláns kezelés során is nagy segítséget nyújthat.
    • Dr. Egervári Luca: Ezt lett volna jó tudnom rezidensként a borderline személyiségzavarról
  • Nagycsoport
    • Vezeti: Milák Piroska és Együd Péter
      Az idei évben első alkalommal lehetőségetek lesz nagycsoporton is részt venni, amit három ülésben szervezünk, azzal a céllal, hogy egy új helyzetben is beszélgethessünk és megismerjük egymást és hogy megtapasztalhassuk, hogyan hat ránk ez a sajátos helyzet.

Jelentkezés:

Jelentkezni ennek a Google form-nak a kitöltésével tudtok, a fizetéshez szükséges adatokat e-mailben küldjük. 

A jelentkezés nem kötött HAPT tagsághoz, ha azonban kedvet kapsz a csatlakozáshoz, úgy a jövőben hamarabb tudsz értesülni változatos szakmai és kulturális programjainkról, és nem utolsó sorban egy szuper közösség tagjává válhatsz! Ennek menetéről itt tájékozódhatsz.

Költségek:

A 45 előzetesen lefoglalt szálláshely betelt, azonban jelenleg további 10 férőhelyet tudunk biztosítani egy közeli panzióban, ezekre a helyekre a hétvége költsége 10800 forint lesz. Erre jelentkezni továbbra is a Google form kitöltésével lehetséges!
Étkezést külön költség ellenében tudunk biztosítani, ennek részleteiről a regisztrációs lapon írunk.

Amennyiben csak a programokon vennél részt, hasonlóan tudsz jelentkezni, és kérünk tüntesd fel a megjegyzés rovatban, hogy szállást nem igényelsz. Ebben az esetben a hétvége díja 3000 forint.

(A HAPT hétvége ára előzetes jelentkezés esetén 8000 forint, ami tartalmazza a 2 éjszakára szóló szállást, ezt ezen az áron csak az első 45 jelentkező számára tudtuk garantálni. További jelentkezők számára is igyekszünk szállást biztosítani, de számukra az ár változhat!)

Amennyiben a rendezvény megtartása a járványügyi helyzet miatt nem megvalósítható, abban az esetben természetesen a teljes összeg visszautalásra kerül!

A program pontos időrendjével később jelentkezünk.